TASTEmo e trinchemo con Gasterea
-Ricettario lingustico en cusina-
TASTATì!
========
tasti tastiamo tastiate tastino
tastassi
tastassi tasse
tastassimo tastaste tasTING tastassero tasto
tasti tasta tastiamo tastate tastano
imperfect tastavo tasTE tastavi tastava
tastavamo tastavate tastavano
past remote tastai tastasti
tastò tastammo tastaste tastarono
tasterò tasterai tasterà
tassARE
tasteremo tasterete tasteranno
conditional tasTING tasterei
tasTE
tasteresti tasterebbe tasteremmo
tastereste tassATO tasterebbero
tastando
use gerund of avere plus tastato
present
participle tastante
past participle tastato
TASTATì!
Francesco Bonazzi -Vr- 6.1.'09
^^^
Chi è Gasterea?
"Gasterea è la decima musa, ella presiede ai godimenti del gusto.
...
elle est belle comme Vénus; mais elle est surtout souverainement jolie.
...
Le plaisir de la table est detous les àges, de toutes les conditions, de tous les pays ed de tous les jours;
il peut s'associer à tous les autres plaisirs et reste le dernier pour nous consoler de leur perte.
...
Il gusto, così come la natura ce l'ha dato, è ancora quello dei nostri sensi, che ben considerato,
ci procura più godimenti degli altri:
1. Perché il piacere di mangiare è il solo, che goduto con moderazione, non sia seguito dalla stanchezza.
2. Perché è di tutti i tempi, di tutte le età e di tutte le condizioni.
3. Perché si gode necessariamente almeno una volta al giorno e può ripetersi, senza inconvenienti,
due o tre volte al giorno.
4. Perché può associarsi a tutti gli altri e può anche consolarci della loro assenza.
5. Perché le impressioni che ci dà sono in una volta sola più durevoli e più ubbidienti alla nostra volontà.
6. Finalmente, perché mangiando noi proviamo un certo benessere indefinibile e particolare,
che sgorga dalla coscienza istintiva; perché mangiando noi ripariamo alle nostre
perdite e prolunghiamo la nostra esistenza"
...
Jean Anthelme Brillat-Savarin
(Belley 1775- Saint Denis 1826)
da: Physiologie du Goût,
ou Méditations de Gastronomie Transcendante;
ouvrage théorique, historique et à l'ordre du jour, dédié aux Gastronomes parisiens,
par un Professeur, membre de plusieurs sociétés littéraires et savantes
che faceva di Gasterea una decima musa, quella che presiede ai ...
it.wikisource.org/wiki/Elogio_della_vecchiaia/V
::
At Gasterea's Table, you'll find a chronicling of kitchen endeavours, ingredient obsessions,
travel adventures and food reviews, ...
Brillat-Savarin tells us that Gasterea is the tenth muse, the muse of the palate and of all pleasurable tastes.
At Gasterea's Table, you'll find a chronicling of kitchen endeavours, ingredient obsessions,
travel adventures and food reviews, all in pursuit of an ethereal form of culinary excellenc e.
Al Gasterea della tabella, troverete un chronicling sforzi di cucina, ingrediente ossessioni,
le avventure di viaggio e di alimenti e recensioni, il tutto in esercizio di un etereo forma di culinaria excellenc e.
www.gastereas-table.com/2008/05/operation-spice.html
::
"La scoperta
de un nuevo plato un nuovo piatto
hace más por la felicidad fare di più per la felicità
de la Humanidad dell'Umanità
que el descubrimiento La scoperta
de una nueva estrella." una nuova stella. "
gastropolis.bitacoras.com/archivos/2008/05/17/gasterea-la-ultima-musa
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Mestolo&Paiolo: Sarde in Saor7 apr 2008
Proprio questa mattina, mentre mi trovavo ad acquistare del buon pesce, si conversava tra clienti di quanto siano deliziose le sarde in saor(e), specialmente in questa stagione. hanno n profumo ed un sapore assolutamente irresistibili. ...
Senza titolo - http://mestoloepaiolo.blogspot.com/
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da Francesco Bonazzi -Vr-
-Ricettario lingustico en cusina-
TASTATì!
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Mi tastarìa el saor dela bona taola.
Tastàr con Gasterèa el piasèr
dela cusina e la goduria del gustàr.
Con la Musa farìa musina:
magnàr e bèar na pastisàda col vin bon.
Saor vero, saor sicero,
e ricordàr el gustar originàl
Voria degustar Verona
e tastar el tasta-sal.
Risi e bisi ala pilota co 'na scianta de Amaròn
Con Radeski el bon radecio con le rece del Recioto
Gargantua e Pantagruel
i magna de gusto
come n' vedel.
Con Musa del palato
el piaser è in tuti i sensi.
tasta tasti tastiamo tastate tastino
Tastàr con Gasterèa el piasèr
dela cusina e la goduria del gustàr.
Con la Musa farìa musina:
magnàr e bèar na pastisàda col vin bon.
Saor vero, saor sicero,
e ricordàr el gustar originàl
Voria degustar Verona
e tastar el tasta-sal.
Risi e bisi ala pilota co 'na scianta de Amaròn
Con Radeski el bon radecio con le rece del Recioto
Gargantua e Pantagruel
i magna de gusto
come n' vedel.
Con Musa del palato
el piaser è in tuti i sensi.
tasta tasti tastiamo tastate tastino
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Francesco Bonazzi -Vr- 6.1.'09
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Chi è Gasterea?
"Gasterea è la decima musa, ella presiede ai godimenti del gusto.
...
elle est belle comme Vénus; mais elle est surtout souverainement jolie.
...
Le plaisir de la table est detous les àges, de toutes les conditions, de tous les pays ed de tous les jours;
il peut s'associer à tous les autres plaisirs et reste le dernier pour nous consoler de leur perte.
...
Il gusto, così come la natura ce l'ha dato, è ancora quello dei nostri sensi, che ben considerato,
ci procura più godimenti degli altri:
1. Perché il piacere di mangiare è il solo, che goduto con moderazione, non sia seguito dalla stanchezza.
2. Perché è di tutti i tempi, di tutte le età e di tutte le condizioni.
3. Perché si gode necessariamente almeno una volta al giorno e può ripetersi, senza inconvenienti,
due o tre volte al giorno.
4. Perché può associarsi a tutti gli altri e può anche consolarci della loro assenza.
5. Perché le impressioni che ci dà sono in una volta sola più durevoli e più ubbidienti alla nostra volontà.
6. Finalmente, perché mangiando noi proviamo un certo benessere indefinibile e particolare,
che sgorga dalla coscienza istintiva; perché mangiando noi ripariamo alle nostre
perdite e prolunghiamo la nostra esistenza"
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Jean Anthelme Brillat-Savarin
(Belley 1775- Saint Denis 1826)
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ouvrage théorique, historique et à l'ordre du jour, dédié aux Gastronomes parisiens,
par un Professeur, membre de plusieurs sociétés littéraires et savantes
Elogio della vecchiaia/V - Wikisource
È in quell'ora di chilo che forse il mio vecchio felice dà ragione al Brillat- Savarin,che faceva di Gasterea una decima musa, quella che presiede ai ...
it.wikisource.org/wiki/Elogio_della_vecchiaia/V
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Gasterea's Table: Operation Spice
17 May 2008 ...At Gasterea's Table, you'll find a chronicling of kitchen endeavours, ingredient obsessions,
travel adventures and food reviews, ...
Brillat-Savarin tells us that Gasterea is the tenth muse, the muse of the palate and of all pleasurable tastes.
At Gasterea's Table, you'll find a chronicling of kitchen endeavours, ingredient obsessions,
travel adventures and food reviews, all in pursuit of an ethereal form of culinary excellenc e.
Al Gasterea della tabella, troverete un chronicling sforzi di cucina, ingrediente ossessioni,
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Gasterea, la última musa.
- [ Traduci questa pagina ]17 May 2008 ... de la Humanidad que el descubrimiento de una nueva estrella." .... una musa, la décima, a la que dio el sugerente nombre de Gasterea. ..."La scoperta
de un nuevo plato un nuovo piatto
hace más por la felicidad fare di più per la felicità
de la Humanidad dell'Umanità
que el descubrimiento La scoperta
de una nueva estrella." una nuova stella. "
gastropolis.bitacoras.com/archivos/2008/05/17/gasterea-la-ultima-musa
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Andrea Toffaletti.
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Par la tosse canina se prepara un piato de roba da magnar al butin;. Prima de darghelo da magnar se ghe fa dar dò o tri lecade a un can; In alternativa, ...
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Programa: magnar, ber (poco) e balar. Torse su on sial parche' de note gh'e' on ... Na perfeta ocasion par magnar calcosa de bon e tipico come codeghin e ...
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www.larenadomila.it/canpionato/canpionato.htm - 26k - Copia cache - Pagine similiLa Rena Domila - Museo Barbarani - www.larendomila.it
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Vao ne l'orto a magnar la salatina. La bogonela l'è 'na roba giala .... 1) i Du de l'Ave Maria i vol bear un gosso de aqua fresca. ...
www.larenadomila.it/canpionato/canpionato08.htm - 54k - Copia cache - Pagine similiLa Rena Domila - Proerbi e modi de dir - www.larenadomila.it
Proerbi:. freccia Magnar e bear (57) · freccia Bestie (54) · freccia Mati - Laoro e Ladri (20) · freccia Religion (29) · freccia Giorni - Mesi e Tempo (115) ...
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Proerbi: Magnar e bear. A ci no ghe piase el vin, che'l Signor ghe toga anca l' aqua A tòla no se vièn vèci A trincar sensa misura, molto tempo no se dura ...
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Proerbi: Magnar e bear
A ci no ghe piase el vin, che'l Signor ghe toga anca l'aqua
A tòla no se vièn vèci
A trincar sensa misura, molto tempo no se dura
Bisogna menar el dente, conforme uno se sente
Bon vin, fola longa
Ci l'è vissin a la cusina magna menestra calda
Ci magna solo el crepa solo
Ci magna tuto, caga tuto
Ci no g'a fame o l'è malà o l'a magnà
Ci se la grata se la magna
Corpo pien, ànema consolà
De l'oca, màgneghene poca.
El pan del paròn el g'à la grosta più dura
El pear l'è picenin, ma el pissega
El pèrsego col vin, el figo co l'aqua
El pesse ga da noar tri 'olte:
prima ne l'aqua, dopo ne l'ojo e la tersa nel vin
El più bon formàio, l'è quel tacà a la grosta
El riso nasse ne l'aqua e more nel vin
El vin al saor, el pan al color
El vin de casa no imbriàga
El vin l'è el late dei vèci
Formajo, pan bianco e vin puro fà el polso duro
Ghè ci pole e ci ajo
I fasoi jè la carne dei poareti
La boca no lè mai straca se no la sà da vaca
La carne più bona l'è quela tacà a l'osso
La frégola la vièn dal tòco.
La salata la vol el sal dal sapiente, l'asè da 'n avaro, l'ojo da 'n prodigo, smissià da 'n mato e magnà da 'n afamà
L'è l'ultimo goto quel che imbriaga
L'è mejo cavarse un ocio che magnar el bao del fenocio
Mal de testa 'ol magnar, mal de panza 'ol cagar
Maroni e vin novo, scorese de fogo
Marsoni friti e polentina, un poco de formajo e vin de spina
Mejo magnar sforsa' che laorar de gusto
Mejo on ovo ancò che na galina doman
Nadal col mandolato, i Morti co' le fae, Pasqua con la fogassa
Nose e pan, pasto da vilan
No bisogna domandarghe a l'osto se'l ga bon vin
Ogni vin fà alegria se'l se beve in conpagnia
Pan, sopressa e conpagnia su nel bosco fà alegria
Pan, vin e soca, lassa pur che'l fioca
Pansa ùda, goto pién, crepa la vaca e ci se la tién
Pitosto che roba vansa, crepa la pansa
Pitosto che spàndarghene 'n gosso l'è mejo bévarghene 'n posso
Polenta e late ingrossa le culate
Quando che'l vin no l'è pì mosto, la castagna l'è bona arosto
Quando la ròba l'è poca, l'è anca trista
Quando l'omo l'è pien de vin el te parla anca in latin
Quando se travasa se beve
Quel che no strangola ingrassa e quel che no imbuga passa
Se non l'è supa, l'è pan bagnà
Se se nega più nel vin che ne l'aqua
Se te vol magnàr on bel molon con sugo, varda s'el fiorisse de dugno.
Verse (o Menestra) riscaldà e mojer ritornà, no i è mai bone
Vin de fiasco a la sera bon e a la matina guasto
Vin vecio e dona zòena
Andrea Toffaletti.
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- El mistier del michelasso l'è:... magnar, bear e andar a spasso El pianse lagrime de cocodril El salta come 'na cavalòta El tenpo no ghe fà torto a nissuni ...
Istituzione Carnevale Veronese Baccanal del Gnocco - www ...
E anche qui, a commento, c'è il vecchio proverbio: «Porta GNOCO sul piron, sempre alegro ... www.larenadomila.it Designed by Andrea Toffaletti.
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da Francesco Bonazzi -Vr-
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