TASTEmo e trinchemo con Gasterea - Digressioni linguistiche in cusina.

TASTEmo e trinchemo con Gasterea


-Ricettario lingustico  en cusina-



TASTATì!
========



Mi tastarìa el saor dela bona taola.

Tastàr con Gasterèa el piasèr

 dela cusina e la goduria del gustàr.


Con la Musa farìa musina:

magnàr e bèar na pastisàda col vin bon.


Saor vero, saor sicero,

 e ricordàr el gustar originàl


Voria degustar Verona

 e tastar el tasta-sal.


Risi e bisi ala pilota co 'na scianta de Amaròn

Con Radeski el bon radecio con le rece del Recioto


Gargantua e Pantagruel

i magna de gusto

come n' vedel.


Con Musa del palato

 el piaser è in tuti i sensi.


tasta     tasti     tastiamo     tastate     tastino

    tasti     tastiamo     tastiate     tastino
    tastassi 

   tastassi     tasse

    tastassimo     tastaste
tasTING    tastassero     tasto 


   tasti     tasta     tastiamo     tastate     tastano
imperfect     tastavo
tasTE     tastavi     tastava  

  tastavamo     tastavate     tastavano
past remote     tastai     tastasti

    tastò     tastammo     tastaste     tastarono
    tasterò     tasterai     tasterà
tassARE

    tasteremo     tasterete     tasteranno
conditional
tasTING   tasterei 

tasTE


  tasteresti     tasterebbe     tasteremmo  


  tastereste
tassATO    tasterebbero

    tastando   

 use gerund of avere plus tastato
present

participle     tastante
past participle     tastato


TASTATì!


Francesco Bonazzi -Vr-  6.1.'09



^^^

Chi è Gasterea?



"Gasterea è la decima musa,  ella presiede ai godimenti del gusto.

...

 
elle est belle comme Vénus; mais elle est surtout souverainement jolie.

...

Le plaisir de la table est detous les àges, de toutes les conditions, de tous les pays ed de tous les jours;
il peut s'associer à tous les autres plaisirs et reste le dernier pour nous consoler de leur perte.

...

Il gusto, così come la natura ce l'ha dato, è ancora quello dei nostri sensi, che ben considerato,
 ci procura più godimenti degli altri:

1. Perché il piacere di mangiare è il solo, che goduto con moderazione, non sia seguito dalla stanchezza.
2. Perché è di tutti i tempi, di tutte le età e di tutte le condizioni.
3. Perché si gode necessariamente almeno una volta al giorno e può ripetersi, senza inconvenienti,
due o tre volte al giorno.
4. Perché può associarsi a tutti gli altri e può anche consolarci della loro assenza.
5. Perché le impressioni che ci dà sono in una volta sola più durevoli e più ubbidienti alla nostra volontà.
6. Finalmente, perché mangiando noi proviamo un certo benessere indefinibile e particolare,
che sgorga dalla coscienza istintiva; perché mangiando noi ripariamo alle nostre
 perdite e prolunghiamo la nostra esistenza"


...


Jean Anthelme Brillat-Savarin
(Belley 1775- Saint Denis 1826)


da: Physiologie du Goût,
 ou Méditations de Gastronomie Transcendante;
ouvrage théorique, historique et à l'ordre du jour, dédié aux Gastronomes parisiens,
 par un Professeur, membre de plusieurs sociétés littéraires et savantes


Elogio della vecchiaia/V - Wikisource

È in quell'ora di chilo che forse il mio vecchio felice dà ragione al Brillat- Savarin,
che faceva di Gasterea una decima musa, quella che presiede ai ...

Alexa Traffic Rank for http://it.wikisource.org/wiki/Elogio_della_vecchiaia/V: 4.392it.wikisource.org/wiki/Elogio_della_vecchiaia/V


::


Gasterea's Table: Operation Spice

 17 May 2008 ...

At Gasterea's Table, you'll find a chronicling of kitchen endeavours, ingredient obsessions,
 travel adventures and food reviews, ...


Brillat-Savarin tells us that Gasterea is the tenth muse, the muse of the palate and of all pleasurable tastes.

At Gasterea's Table, you'll find a chronicling of kitchen endeavours, ingredient obsessions,
travel adventures and food reviews, all in pursuit of an ethereal form of culinary excellenc e.

Al Gasterea della tabella, troverete un chronicling sforzi di cucina, ingrediente ossessioni,
le avventure di viaggio e di alimenti e recensioni, il tutto in esercizio di un etereo forma di culinaria excellenc e.



Alexa Traffic Rank for http://www.gastereas-table.com/2008/05/operation-spice.html: unavailablewww.gastereas-table.com/2008/05/operation-spice.html


::

Gasterea, la última musa.

 - [ Traduci questa pagina ]17 May 2008 ... de la Humanidad que el descubrimiento de una nueva estrella." .... una musa, la décima, a la que dio el sugerente nombre de Gasterea. ...

"La scoperta
de un nuevo plato un nuovo piatto
hace más por la felicidad fare di più per la felicità
de la Humanidad dell'Umanità
que el descubrimiento La scoperta
de una nueva estrella." una nuova stella. "



Alexa Traffic Rank for http://gastropolis.bitacoras.com/archivos/2008/05/17/gasterea-la-ultima-musa: 14.897gastropolis.bitacoras.com/archivos/2008/05/17/gasterea-la-ultima-musa



>>>>

Forse cercavi: tastar cucina  

Risultati di ricerca

  1. Lezione di cucina catalana - the european magazine ~ Cafebabel

    La cucina spagnola? Ha superato la francese! ... A part de beure incomptables classes de cervesa i tastar les patates fregides amb cloïsses, ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.cafebabel.com/cat/article/27373/lezione-di-cucina-catalana.html: 67.333www.cafebabel.com/cat/article/27373/lezione-di-cucina-catalana.html - 76k - Copia cache - Pagine simili
  2. Dizionario del dialetto veneziano - Risultati da Google Libri

    di Giuseppe Boerio, Daniele Manin - 1829 - Italian language - 802 pagine
    Tastar dalla lunga; Da intorno alle buche ad uno, Tentare, Riconoscere , Intendere ... TASTAR , v. Tastare , Toccar con IMI» — Tentare, ... T. di Cucina, ...
    Alexa Traffic Rank for http://books.google.it/books?id=5vEGAAAAQAAJ&pg=RA2-PA664&lpg=RA2-PA664&dq=tastar++cusina&source=web&ots=YHIn5YMYQb&sig=wUqNqDP3PE721wLMCe46y56bWcg&hl=it&sa=X&oi=book_result&resnum=2&ct=result: 29books.google.it/books?id=5vEGAAAAQAAJ...
  3. La novità di Dibiesse cucine: la cucina moderna Zerocinque

    Ciao Simona, per poter tastare con mano le caratteristiche di questa cucina e di altri modelli è seplicissimp; infatti devi entrare nel sito di Dibiesse ...
    Alexa Traffic Rank for http://blog.tregima.it/ambienti/cucine/la-novita-di-dibiesse-cucine-la-cucina-zerocinque.html: 176.775blog.tregima.it/ambienti/cucine/la-novita-di-dibiesse-cucine-la-cucina-zerocinque.html - 59k - Copia cache - Pagine simili
  4. Vilosell - 2005 - Vino rosso - Spagna - Tomás Cusiné - vino

    vino - Vilosell - 2005 - Vino rosso - Spagna - Tomás Cusiné - Guida al vino ... TASTAR Rivenditore. Spagna | 12560 | BENICÁSSIM (CASTELLÓN. 11.70 EUR ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.vinogusto.com/it/vino/40290/vilosell-2005: 53.200www.vinogusto.com/it/vino/40290/vilosell-2005 - 28k - Copia cache - Pagine simili
  5. InternetGourmet: I sonetti del Rava (Franco Ravazzin)

    La cusina dei Scaligeri, secondo Dante e secondo mi. Ma, se magnava ben soto la Scala? ... El ghà fato tastar el Bardolin Po' n'Amaron de la Valpolesela ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.internetgourmet.it/2007/01/i-sonetti-del-rava-franco-ravazzin.html: 2.751.932www.internetgourmet.it/2007/01/i-sonetti-del-rava-franco-ravazzin.html - 97k - Copia cache - Pagine simili
  6. Dizionario italiano: con grammatica della lingua italina per stranieri - Risultati da Google Libri

    di Giunti Gruppo Editoriale, Giunti Gruppo Editoriale - 2001 - Italian language - 761 pagine
    A tastoni = tastando, alla cieca ® a tentoni: procedeva a tastoni nel ... servire in tavola l Amare la buona tavola = la buona cucina l Tavola calda, ...
    Alexa Traffic Rank for http://books.google.it/books?id=ry5cDpLVbksC&pg=PA559&lpg=PA559&dq=tastar++cusina&source=web&ots=7GWfBpB9h0&sig=FiHl2o1V7SSQcQzet8TMG6KyZAQ&hl=it&sa=X&oi=book_result&resnum=6&ct=result: 29books.google.it/books?isbn=8809021584...
  7. Turismo ed Enogastronomia - Spazio Maurizio Pescari - Identità golose

    28 gen 2008 ... Identità Golose è il primo congresso italiano di cucina d'autore, ... si ha la possibilità di poter tastare il polso della grande cucina ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.turismo-enogastronomia.it/articolo_pescari.php: 5.792.463www.turismo-enogastronomia.it/articolo_pescari.php - 27k - Copia cache - Pagine simili


  1. Raixe Venete: giornale e sito Veneto in lingua veneta (Lingua, non ...

    No staghe badar a chi che dixe de doparar l'ojo de oliva, parchè se el cusina cussì nol sa far da magnar ben! Co la çevola se imbiondisse, ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.raixevenete.com/forum_raixe/post.asp?method=ReplyQuote&REPLY_ID=41684&TOPIC_ID=5050&FORUM_ID=1&CAT_ID=1&Forum_Title=EL+NOSTRO+VENETO&Topic_Title=Modi+de+dire+veneti&M=: 1.323.135www.raixevenete.com/forum_raixe/post.asp?method=ReplyQuote&REPLY_ID...ID...ID... - 144k - Copia cache - Pagine simili
  2. La Rena Domila - El Canto del Cor - www.larendomila.it

    con el speck fato a tocheti o altre spessie che te meti!! ….da doman, voj magnar poco .....me consolarò col gnoco!!" ^ torna su ^. La Cusina dei Scaligeri, ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/barbarani/poeti/rava.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/barbarani/poeti/rava.htm - 38k - Copia cache - Pagine simili
  3. Dizionario: Search Result

    Magnar: magnarghe o volerghe magnar el cuor, i oci a qualchedun, volerlo magnar in salata ..... Tastar qualcossa o far sentir el gusto, -, assaggiare ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.chass.utoronto.ca/~stermole/piccio/dicty.php?l=d&str=o: 8.211.136www.chass.utoronto.ca/~stermole/piccio/dicty.php?l=d&str=o - 133k - Copia cache - Pagine simili
  4. Le poesie del cibo e del vino

    Sul "baldacchino" in cantina venivano appesi i salami, e in cucina si metteva a cuocere il ... El ghà fato tastar el Bardolin Po' n'Amaron de la Valpolesela ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.ighiottoni.it/poesie.htm: 3.728.737www.ighiottoni.it/poesie.htm - 86k - Copia cache - Pagine simili

  1. La Rena Domila - La Renga - www.larendomila.it

    Podì gustar 'sto risoto specialmente ne la Bassa Veronese 'ndoe jè specialisti ne le ... Rubrica dedicà al magnar tipico de la tradission Veronese. ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/larenga/02_riso.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/larenga/02_riso.htm - 20k - Copia cache - Pagine simili
  2. "d6097e130"

    Tutto 'l resto è un piaser,. che drio la manna e 'l miel. gustar l'incenso e 'l fiel .... Che xe uso a magnar ogni carogna,. E chi el volesse usar ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.bibliotecaitaliana.it/xtf/view?docId=bibit001236/bibit001236.xml&doc.view=content&chunk.id=d6097e130&toc.depth=1&brand=default&anchor.id=0: 609.942www.bibliotecaitaliana.it/xtf/view?docId=bibit001236/bibit001236.xml&doc.view=content&chunk.id...id... - 92k - Copia cache - Pagine simili
  3. Canzoni e Sonetti Maffio Venier 134 Kb in UTF-8 Biblioteca ...

    Tutto 'l resto è un piaser, che drio la manna e 'l miel gustar l'incenso e 'l ... Deghe quanto volé mattina e sera Tutto quel da magnar che ghe bisogna, ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.bibliotecaitaliana.it/repository/bibit/bibit001236/bibit001236.xml: 609.942www.bibliotecaitaliana.it/repository/bibit/bibit001236/bibit001236.xml - 130k - Copia cache - Pagine simili
    Altri risultati in www.bibliotecaitaliana.it »
  4. forum A Trieste ... :: Search

    No te ga nianche idea quanto piaser che ne fa a . ... Mi go avu' el piaser de gustar robe che no gavevo magna' de ani, e Ann ... Topic: Salvataggio ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.atrieste.org/search.php?search_id=163130098&start=480&sid=aaa284d7aa306d5f74b38827384b3ff3: 2.236.246www.atrieste.org/search.php?search_id=163130098&start=480&sid=aaa284d7aa306d5f74b38827384b3ff3

  1. Qu'est-ce que la gastrocritique ?

     - [ Traduci questa pagina ]
    choix des aliments, sa préparation et sa cuisine, le service et le spectacle, le goût, les. tabous, et le plaisir – ou, comme la définit Brillat-Savarin ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.cairn.info/load_pdf.php?ID_ARTICLE=DSS_024_0621: 25.087www.cairn.info/load_pdf.php?ID_ARTICLE=DSS_024_0621 - Pagine simili
  2. Chef's Blogs Directory - food blogs, foodie, chefs, bloggers ...

     - [ Traduci questa pagina ]
    je voulais vous faire découvrir, ma cuisine passion, ma cuisine plaisir, ma cuisine ...... como dice Brillat-Savarin la buena mesa más que la buena comida. ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.chefsblogs.com/directory/index.php?q=blog: 428.612www.chefsblogs.com/directory/index.php?q=blog - Pagine simili
  3. [PDF]

    DOS SIER DE PRESSE

     - [ Traduci questa pagina ]
    Formato file: PDF/Adobe Acrobat - Versione HTML
    se mêlent souvenirs et aphorismes, Brillat-Savarin érigeait pour la première fois. la cuisine au niveau d'un art. Un art quasi scientifique, ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.belley.fr/tourisme_patrimoine/entretiens/dossierpresse21emesEntretiens.pdf: 4.113.935www.belley.fr/tourisme_patrimoine/entretiens/dossierpresse21emesEntretiens.pdf - Pagine simili
  4. Derecoquinaria Webmap

     - [ Traduci questa pagina ]
    Alain Ducasse, Bernard Loiseau et Joël Robuchon racontent la cuisine aux enfants ...... La table au pays de Brillat-Savarin ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.derecoquinaria.com/webmap.asp: 718.379www.derecoquinaria.com/webmap.asp - 977k - Copia cache - Pagine simili
  5. Full text of "[Bulwer's works]"

     - [ Traduci questa pagina ]
    As Madame Savarin was about the same age as the Signora, d dressed as became her years and in- excellent taste, Isaura ought this an admirable suggestion; ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.archive.org/stream/bulwersworks11lyttuoft/bulwersworks11lyttuoft_djvu.txt: 391www.archive.org/stream/bulwersworks11lyttuoft/bulwersworks11lyttuoft_djvu.txt - Pagine simili


Forse cercavi: cuisine chef gastronomia vino slow food wine  Manifesta 7: Gusto in novembre - archivio degli articoli 2008 su ...
14 dic 2008
INTERVISTA GUSTOIN BONAZZI BONAZETA GUSTOINSCENA HILTON VENEZIA VINO CHEF CUCINA GASTRONOMIA ENOGASTRONOMIA SAPORI. Cerca per provincia ... Alexa Traffic Rank for http://www.dovemangi.it/videodetail. ...
Senza titolo - http://manifesta7.blogspot.com/ - Riferimenti
[ Altri risultati in Senza titolo ]

GUSTOin: Forse cercavi: Strada del Vino Valpolicella, Custoza ...
14 dic 2008
GUSTOin: enogastronomia gastronomia vino cucina chef news ... SAPORIDICINEMA: ALL'INSEGNA DEI VINI E DELL'ENOGASTRONOMIA .... Eventi ed Arte a Verona -RSS feed da blogurl: vero... enogastronomia gastronomia vino cucina . ...
Senza titolo - http://gustoin.blogspot.com/ - Riferimenti
[ Altri risultati in Senza titolo ]

Slow Sud | il bello e il buono made in Campania
2 gen 2009
Chef di cucina · Città del vino ... Sapori e piaceri · Slow Food · Sorrentoonline · Street food · Tigullio vino · Touring club italiano · Veronelli Editore · Vinealia · Vinit · Vinix.it · Vino in rete · Wine news · Wine taste ...
Senza titolo - http://slowsud.splinder.com/
[ Altri risultati in Senza titolo ]
:: - Luciano Pignataro - :: Sorrento, 22 dicembre, Food for life
18 dic 2008
Questa volta a scendere in campo per dare forza alla solidarietà verso chi è più povero sarà la gastronomia. Ed in costiera, zona con la più alta concentrazione d'Europa di ristoranti d'eccellenza, l'iniziativa di "FOOD FOR LIFE" ...
Senza titolo - http://www.lucianopignataro.it/

squisito » Blog Archive » il "made in italy" gastronomico ...
11 dic 2008
Miglior Blog Italiano. ■ Miglior Blog Internazionale di Food & Wine. ■ Miglior Blog di Food (Chef e Ricette). ■ Miglior Blog di Vino. Filed under: metodi di sopravvivenza |. Comments are closed. ...
Senza titolo - http://www.x-ics.it/squisito/ - Riferimenti
Wine Blog: dove il vino si racconta
11 ago 2008
Le mille applicazioni del Soave in cucina e sulla tavola, come grande vino e come elemento principe per piatti di alta gastronomia. Questa è la nuova chiave di lettura dell'edizione 2008 di Soave Versus, l'appuntamento tutto soave ...
Senza titolo - http://www.wineblog.it/ - Riferimenti
» Musica, vino e gastronomia al Mercatino del Gusto 2008 di Maglie ...
28 lug 2008
Il Mercatino del Gusto è un evento culturale ed enogastronomico, organizzato da SLOW FOOD PUGLIA e sostenuto dall'Assessorato alle Risorse Agroalimentari della Regione Puglia, dall'Assessorato all'Agricoltura della Provincia di Lecce, ...
Senza titolo - http://www.mondodelgusto.it/
[ Altri risultati in Senza titolo ]

Vino al vino » Blog Archive » "Eataly, da Slow Food a fast food ...
28 nov 2007
Ma cosa succede ad Eataly (leggere i commenti che hanno fatto seguito all'articolo di Moliterni) e cosa accade a quella "filosofia Slow Food" messa così duramente alla prova secondo l'autore dell'articolo, autore di una videointervista ...
Senza titolo - http://vinoalvino.org/ - Riferimenti
[ Altri risultati in Senza titolo ]
Italians - Papero Giallo
18 dic 2008
Non mi era mai successo, da me ne vengono parecchi grazie alla Routard, sempre ordinano vino ed è piacevole ed istruttivo confrontarsi con loro sul tema enoico. Non avendo la Coca Cola ho proposto loro del vino a bicchiere o una birra ...
Senza titolo - http://blog.paperogiallo.net/
[ Altri risultati in Senza titolo ]
risultati Web 3.0 per eventi enogastronomici 2008/2009 « Bonazeta 2.030 lug 2008
Entry Filed under: 2008, Agorà Magazine, Articoli, Francesco Bonazzi, Vino Al Vino, Vinography, bonazeta, chef, gusto, gustoin, wine, wine-blog-rankings. Tag: Cagli, Distinti Salumi, GASRONOMIA, Salumi, Slow Food. ...
Senza titolo - http://bonazeta2.wordpress.com/ - Riferimenti
[ Altri risultati in Senza titolo ]

  1. Dizionario del dialetto veneziano - Risultati da Google Libri

    di Giuseppe Boerio - 1829 - Italian language - 802 pagine
    PAROLE CHB KO GA BON SAOR, Parole che non hanno sapore, cioè Che sono ... SAPUTA , sf Saputa , II sapere, Notizia. SB\ZA SAPUTA, Senza mia saputa; ...
    Alexa Traffic Rank for http://books.google.it/books?id=kKI_AAAAMAAJ&pg=RA6-PA548&lpg=RA6-PA548&dq=sapore+saor+gusto+sapere&source=web&ots=lw60B__WSm&sig=pgL9JQf8GJRfYShY74hPKGQA3Jo&hl=it&sa=X&oi=book_result&resnum=1&ct=result: 29books.google.it/books?id=kKI_AAAAMAAJ...
  2. sarde in saor | la cucina di calycanthus

    Il saor è un modo di conservare il sapore tipico della cucina veneta e .... Si, la Venezia in saòr esiste ancora, ma bisogna sapere dove cercarla :D ...
    Alexa Traffic Rank for http://lacucinadicalycanthus.net/?p=676: 2.207.884lacucinadicalycanthus.net/?p=676 - 41k - Copia cache - Pagine simili
  3. venezia - cucina - veneziana - ristorante - ristoranti - hotel ...

    ... sia per un inevitabile processo di modificazione del gusto. ... il pesce in saor (sapore), che così preparato può mantenersi saporitissimo e sano anche ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.ristorantepresident.it/a_venezia.html: 5.731.159www.ristorantepresident.it/a_venezia.html - 16k - Copia cache - Pagine simili
  4. Vocabolario Veneziano e Padovana co' termini e modi corrispondenti ... - Risultati da Google Libri

    di Gaspara Patriarchi - 1821 - Italian language - 227 pagine
    Sapore. S Mezzo saor. Mù\T(p, dicesi delle mele e delle melagrane tra il dolce e ... e significa fai intendere, fa: sapere . Saver a mena deo . ...
    Alexa Traffic Rank for http://books.google.it/books?id=-AAGAAAAQAAJ&pg=RA2-PA68&lpg=RA2-PA68&dq=sapore+saor+gusto+sapere&source=web&ots=g6vhd0BkQe&sig=Q4BD1stBVTJSE3tWGOTfPbCHwAU&hl=it&sa=X&oi=book_result&resnum=4&ct=result: 29books.google.it/books?id=-AAGAAAAQAAJ...
  5. Metaforum.it > Ricette di pesce

    5 post
    Smith, il piatto somiglia molto alle Sarde in Saor. Saor, sapore in dialetto, è un modo gustoso di preparare le sarde o altri piccoli pesci, ed è il piatto ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.metaforum.it/archivio/2004/indexcdad.html?t5486.html: 458.133www.metaforum.it/archivio/2004/indexcdad.html?t5486.html - 11k - Copia cache - Pagine simili
  6. All About Italy: Italy on the web, l'Italia sul web

    In veneziano "sapore" si pronuncia SAOR: con questo brillante termine si indicava ... Il dragoncello con il suo gusto aromatico e leggermente amarognolo è ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.allaboutitaly.com/JumpCh.asp?idLang=IT&idChannel=354&idNews=0&idUser=0: 2.529.607www.allaboutitaly.com/JumpCh.asp?idLang=IT&idChannel=354&idNews=0&idUser=0 - 76k - Copia cache - Pagine simili
  7. [DOC]

    COMUNICATO STAMPA

    Formato file: Microsoft Word - Versione HTML
    VENEZI@OPPORTUNITA' PROTAGONISTA ALL'EXPO DEI SAPORI ... seminari di approfondimento, master del gusto. ... sarde in "saor" (sapore) con zucchine ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.ve.camcom.it/news/allegati/0373_1.doc: 27.450www.ve.camcom.it/news/allegati/0373_1.doc - Pagine simili
  8. Dizionario: Page Display

    Saver da aqua, -, acquacchiare, perdere o non avere sapore, gusto. Saver da bon, -, sapere di mille odori, olezzare, oleare. Saver da brusà o da brustolin ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.chass.utoronto.ca/~stermole/piccio/dicty.php?l=a&pg=107: 8.211.136www.chass.utoronto.ca/~stermole/piccio/dicty.php?l=a&pg=107 - 7k - Copia cache - Pagine simili
  9. Mestolo&Paiolo: Sarde in Saor

    2 apr 2008 ... Questo conferisce al piatto un sapore agrodolce, pertanto la scelta ... tra clienti di quanto siano deliziose le sarde in saor(e), ...
    Alexa Traffic Rank for http://mestoloepaiolo.blogspot.com/2008/04/sarde-in-saor.html: 2.716.901mestoloepaiolo.blogspot.com/2008/04/sarde-in-saor.html - 257k - Copia cache - Pagine simili
  10. [PDF]

    Come esaltarne il sapore

    Formato file: PDF/Adobe Acrobat - Versione HTML
    Come esaltarne il sapore. 57. di Mariagrazia Dammicco e ... cato, "Schie", " Sarde in saor", Risotto. di scampi e porcini, Branzino di mare ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.zafferano.org/rivista/26/pdf_zafferano_26/zafferano26_57-60.pdf: 6.942.162www.zafferano.org/rivista/26/pdf_zafferano_26/zafferano26_57-60.pdf - Pagine simili

sarde in saor | la cucina di calycanthus
16 nov 2008
Il saor è un modo di conservare il sapore tipico della cucina veneta e veneziana in particolare. È a base di cipolla, aceto e uvetta e il sapore lo conserva bene, macerando insieme le lacrime della cipolla, l'agro dell'aceto e la ...
Senza titolo - http://lacucinadicalycanthus.net/
[ Altri risultati in Senza titolo ]
Scampi in saor - Cookaround forum
8 nov 2008
E' ottimo anche con le sogliole (da noi dette sfogi ), il sapore è diverso ma qui si fanno in saor quasi tutti i pesci e spesso anche le verdure! E' un ottimo modo per conservare gli alimenti ed era usatissimo quando non c'era la ...
Senza titolo - http://www.cookaround.com/yabbse1/
Sardee in saor - Ricetta di annamir per kucinare.it
4 dic 2008
Sardee in saor: tipica ricetta della tradizione marinara veneziana; letteralmente significa sardine in sapore, dove per sapore si intende il saporito intingolo in cui sono messe a marinare.
Senza titolo - http://www.kucinare.it/ - Riferimenti
Polenta e Musso: 4 SAPORI IN CROCE
6 ott 2008
Però sulle sarde in saor mi ci butto!!!! (soprattutto se sono quelle del signor Sanvitale, e questo lo dico perché mia mamma, altra artista del saor, non legge). FORMAGGI: i formaggi, tutti! E quanto più fetidi, tanto meglio! ...
Senza titolo - http://polentaemusso.typepad.com/polenta_e_musso/ - Riferimenti
una naturalista in cucina: Bianco di pollastra in saor
5 apr 2008
La prima volta che l'assaggiai, mi piacque subito: il sapore ha il sentore antico del saor, anche se è tutto "nuovo": quasi nessuna frittura, tutto molto leggero e lievi, eppure anche... saorìo, saporito. Avevo già tentato di riprodurre ...
Senza titolo - http://naturalistaincucina.blogspot.com/ - Riferimenti
[ Altri risultati in Senza titolo ]
Mestolo&Paiolo: Sarde in Saor7 apr 2008
Proprio questa mattina, mentre mi trovavo ad acquistare del buon pesce, si conversava tra clienti di quanto siano deliziose le sarde in saor(e), specialmente in questa stagione. hanno n profumo ed un sapore assolutamente irresistibili. ...
Senza titolo - http://mestoloepaiolo.blogspot.com/
[ Altri risultati in Senza titolo ]


Carnevale Veronese Comitato Baccanal del Gnocco - Verona - www ...

Il Calendario delle manifestazioni del carnevale di Verona e provincia in continuo aggiornamento. Copyright © 2007 www.larenadomila.it Designed by Andrea ...
Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/bacanal.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/bacanal.htm - 11k - Copia cache - Pagine simili
Altri risultati in www.larenadomila.it »

  1. La Rena Domila - La Renga - www.larendomila.it

    Bruscansi, Sgrisoli, Ramponsoli, Radéci da campo, Molesini.....el magnar tipico de un tempo ... Rubrica dedicà al magnar tipico de la tradission Veronese. ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/larenga/renga.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/larenga/renga.htm - 19k - Copia cache - Pagine simili
  2. La Rena Domila - La Renga - www.larendomila.it

    Rubrica dedicà al magnar tipico de la tradission Veronese. In 'sti ani grassie soratuto a Giorgio Gioco e al contributo dei Veronesi semo riussì a realisàr ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/larenga/06_carne.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/larenga/06_carne.htm - 20k - Copia cache - Pagine simili
  3. La Rena Domila Barçelona / Benvegnudi - Benvingusts !

    In qualche ristorante par turisti se pol magnar anca ale 13.00/20.00 ... Se volì magnar senté e vardar la spiaja podì andar soto i ombreloni de Ca la Nuri 2 ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/spagna/cat.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/spagna/cat.htm - 27k - Copia cache - Pagine simili
  4. La Rena Domila Brasil / San Paolo del Brasil - www.larendomila.it

    Ma par magnar na patata saria bon mi, co na scudela de late, se nò me stòfego. ... E, vardé voaltri, nissun ghe ga dito: "Fermeve qua magnar un bocon. ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/brasil/nanetto/nanettomenu.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/brasil/nanetto/nanettomenu.htm - 22k - Copia cache - Pagine simili
  5. La Rena Domila Irlanda Dublin / Welcome to La Rena Domila Ireland !

    Ghe tanti localini modeni ma anca pub tradissionali ndo bear, magnar e far quatro ... Alora emo deciso de ndar a magnar ne na pisseria ndo, pasando prima, ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/irlanda/redassion.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/irlanda/redassion.htm - 20k - Copia cache - Pagine simili
  6. La Rena Notisie - www.larendomila.it

    Par la tosse canina se prepara un piato de roba da magnar al butin;. Prima de darghelo da magnar se ghe fa dar dò o tri lecade a un can; In alternativa, ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/arena/notissie_verona.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/arena/notissie_verona.htm - 53k - Copia cache - Pagine simili
  7. www.larenadomila.it - Informasioni

    Programa: magnar, ber (poco) e balar. Torse su on sial parche' de note gh'e' on ... Na perfeta ocasion par magnar calcosa de bon e tipico come codeghin e ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/arena/sagre.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/arena/sagre.htm - 58k - Copia cache - Pagine simili
  8. La Rena Domila Londra / Welcome to La Rena Domila London !

    Come se magna a Londra alora, la prima roba che vien da dir l'e' che in general se magna mal.... ma solo parche' noialtri veronesi semo abitue' a magnàr ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/londra/londra.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/londra/londra.htm - 12k - Copia cache - Pagine simili
  9. www.larenadomila.it - Canpionato del Mondo de le Tradisioni Veronesi

    Paese, soranome, roba da magnar o qualsiasi altra cosa che la g'à a che far Verona e la cultura Veronese) - Numaro Conponenti : ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/canpionato/canpionato.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/canpionato/canpionato.htm - 26k - Copia cache - Pagine simili
  10. La Rena Domila - Museo Barbarani - www.larendomila.it

    Documenti, articoli, cansoni e magnar.... Dove l'è nato el grande Berto? In che via? Quando?.. Articolo de Renato Simoni... ...Berto col sèleno... .>vai ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/barbarani/museo.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/barbarani/museo.htm - 18k - Copia cache - Pagine simili

  1. La Rena Domila Barçelona / Benvegnudi - Benvingusts !

    Tastar, Tastà, Tastar. Vi, Vi, Vin. ^ torna su ^. POESIE. Entra nel mondo de la leteradura catalana .>vai. GUIDE. Se te vol 'ndar al cesso a maca o al cine ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/spagna/lingue.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/spagna/lingue.htm - 17k - Copia cache - Pagine simili
  2. La Rena Domila - Dizionario Barbaraniano - www.larenadomila.it

    -tastà: tastare o assaggiare -tati: bambocci, bimbi -téie: teglie -tènaro: tenero (tendre: tenere) -teraìna: ragnatela -terina: piatto fondo grande ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/barbarani/dizionario/dizionariost.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/barbarani/dizionario/dizionariost.htm - 15k - Copia cache - Pagine simili

  1. La Rena Domila - Canpionato Dialetal - www.larenadomila.it

    Vao ne l'orto a magnar la salatina. La bogonela l'è 'na roba giala .... 1) i Du de l'Ave Maria i vol bear un gosso de aqua fresca. ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/canpionato/canpionato08.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/canpionato/canpionato08.htm - 54k - Copia cache - Pagine simili
  2. La Rena Domila - Proerbi e modi de dir - www.larenadomila.it

    Proerbi:. freccia Magnar e bear (57) · freccia Bestie (54) · freccia Mati - Laoro e Ladri (20) · freccia Religion (29) · freccia Giorni - Mesi e Tempo (115) ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/barbarani/proverbi/proverbi00.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/barbarani/proverbi/proverbi00.htm - 3k - Copia cache - Pagine simili
  3. La Rena Domila - Proerbi e modi de dir - www.larenadomila.it

    Proerbi: Magnar e bear. A ci no ghe piase el vin, che'l Signor ghe toga anca l' aqua A tòla no se vièn vèci A trincar sensa misura, molto tempo no se dura ...
    Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/barbarani/proverbi/proverbi01.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/barbarani/proverbi/proverbi01.htm - 9k - Copia cache - Pagine simili
  4. La Rena Domila - Proerbi e modi de dir - www.larenadomila.it


  5. Proerbi: Magnar e bear


    point A ci no ghe piase el vin, che'l Signor ghe toga anca l'aqua
    point A tòla no se vièn vèci
    point A trincar sensa misura, molto tempo no se dura
    point Bisogna menar el dente, conforme uno se sente
    point Bon vin, fola longa
    point Ci l'è vissin a la cusina magna menestra calda
    point Ci magna solo el crepa solo
    point Ci magna tuto, caga tuto
    point Ci no g'a fame o l'è malà o l'a magnà
    point Ci se la grata se la magna
    point Corpo pien, ànema consolà
    point De l'oca, màgneghene poca.
    point El pan del paròn el g'à la grosta più dura
    point El pear l'è picenin, ma el pissega
    point El pèrsego col vin, el figo co l'aqua
    point El pesse ga da noar tri 'olte:
    prima ne l'aqua, dopo ne l'ojo e la tersa nel vin
    point El più bon formàio, l'è quel tacà a la grosta
    point El riso nasse ne l'aqua e more nel vin
    point El vin al saor, el pan al color
    point El vin de casa no imbriàga
    point El vin l'è el late dei vèci
    point Formajo, pan bianco e vin puro fà el polso duro
    point Ghè ci pole e ci ajo
    point I fasoi jè la carne dei poareti
    point La boca no lè mai straca se no la sà da vaca
    point La carne più bona l'è quela tacà a l'osso
    point La frégola la vièn dal tòco.
    point La salata la vol el sal dal sapiente, l'asè da 'n avaro, l'ojo da 'n prodigo, smissià da 'n mato e magnà da 'n afamà
    point L'è l'ultimo goto quel che imbriaga
    point L'è mejo cavarse un ocio che magnar el bao del fenocio
    point Mal de testa 'ol magnar, mal de panza 'ol cagar
    point Maroni e vin novo, scorese de fogo
    point Marsoni friti e polentina, un poco de formajo e vin de spina
    point Mejo magnar sforsa' che laorar de gusto
    point Mejo on ovo ancò che na galina doman
    point Nadal col mandolato, i Morti co' le fae, Pasqua con la fogassa
    point Nose e pan, pasto da vilan
    point No bisogna domandarghe a l'osto se'l ga bon vin
    point Ogni vin fà alegria se'l se beve in conpagnia
    point Pan, sopressa e conpagnia su nel bosco fà alegria
    point Pan, vin e soca, lassa pur che'l fioca
    point Pansa ùda, goto pién, crepa la vaca e ci se la tién
    point Pitosto che roba vansa, crepa la pansa
    point Pitosto che spàndarghene 'n gosso l'è mejo bévarghene 'n posso
    point Polenta e late ingrossa le culate
    point Quando che'l vin no l'è pì mosto, la castagna l'è bona arosto
    point Quando la ròba l'è poca, l'è anca trista
    point Quando l'omo l'è pien de vin el te parla anca in latin
    point Quando se travasa se beve
    point Quel che no strangola ingrassa e quel che no imbuga passa
    point Se non l'è supa, l'è pan bagnà
    point Se se nega più nel vin che ne l'aqua
    point Se te vol magnàr on bel molon con sugo, varda s'el fiorisse de dugno.
    point Verse (o Menestra) riscaldà e mojer ritornà, no i è mai bone
    point Vin de fiasco a la sera bon e a la matina guasto
    point Vin vecio e dona zòena
si ringrazia:

Andrea Toffaletti.


www.larenadomila.it

  1. El mistier del michelasso l'è:... magnar, bear e andar a spasso El pianse lagrime de cocodril El salta come 'na cavalòta El tenpo no ghe fà torto a nissuni ...



Istituzione Carnevale Veronese Baccanal del Gnocco - www ...

E anche qui, a commento, c'è il vecchio proverbio: «Porta GNOCO sul piron, sempre alegro ...  www.larenadomila.it Designed by Andrea Toffaletti.
Alexa Traffic Rank for http://www.larenadomila.it/bacanal/papa_curiosita.htm: 8.876.215www.larenadomila.it/bacanal/papa_curiosita.htm - 9k - Copia cache - Pagine simili





--
da Francesco Bonazzi -Vr-

Commenti